目前日期文章:201407 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

Bel Bel 去年在某大型髮型屋做免費頭皮分析,職員從儀器看到我頭皮毛孔阻塞,所以新的頭髮因此無法長出... 如果忽視的話,便會有脫髮危機... 聽到這裡,我擔心死了!

之後便在網上搜尋關於一些防脫髮的資訊,原來含化學品質矽靈 (Silicon) 的洗髮水,雖然讓秀髮更順滑,但往往是脫髮的元兇。因為長期使用化學物質成分重的洗頭水會堵塞毛囊,毛囊萎縮會導致頭髮不能健康成長,嚴重的甚至引致脫髮問題。

上個月我收到 Heynature 的韓方防脫髮系列 - 洗頭水及護髮素。每支的容量都有 500ml,大概都用得上兩至三個月,覺得都幾抵用啊。

我已經用了一個月了,所以都是時候寫用後感吧。[^^]


, ,

Bel Bel 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

呢一晚我和男朋友終於正式拖手拍拖拖啦~ 行完 PMQ 睇完熊貓,我們由中環搭船過黎尖沙咀,因為尖沙咀食野平 dd,選擇又多些。男朋友今次介紹寶勒巷 Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria,呢間中東菜他食過都話唔錯喎,價錢又唔貴,於是我就跟住他黎啦。

我們去到都差唔多九點lu,舖頭都無乜人,我們一坐低無耐,就問下侍應有乜好介紹,侍應就介紹了辣羊肉俾我地,咁我又拍板叫多客咖喱雞肉,咁就好快叫左兩款咖喱了。

,

Bel Bel 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

早前看到報道說,大多數女仕們越照鏡便對自己的鏡子不滿意,不知道姊妹們對自己哪裡不滿意呢?

而我,由於天生混合性偏油肌膚,所以對自己皮膚毛孔太粗大而不滿意。加上年紀漸長,看見眼下的細紋、法令紋等都有點不滿意。

幸好現時科技很先進,有些護膚品就如魔法般,能夠令毛孔、細紋等隱形不見。

而最近新出的 SAMPAR Glamour Shot 瞬間修飾除紋啫喱,塗上面後,只需 1 分鐘便可以改寫肌膚命運,重拾 10 年青春光采!(好厲害!)

,

Bel Bel 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()